emma_vit_w350

Emma har en bakgrund som redaktör och regissör på Yle, främst på FST. Hon lämnade det audiovisuella till förmån för barnboksillustrering men återvände till klippbordet efter att ha träffat Janna och inspirerats till comeback. Emma har studerat litteratur och nordiska språk på Helsingfors Universitet (Fil.mag.).

I det civila har Emma förkärlek för musik. Hon sjöng i a cappella sånggruppen Spunk i tio år och är numera även låtskrivare.

BÖCKER

Som 22-åring skrev jag det första utkastet till det som 15 år senare blev Vilmas vilda hår. Det är en lite magisk berättelse om att känna sig annorlunda. Men slutet som jag skrev då var jag aldrig nöjd med. Visste inte hur berättelsen borde sluta. När jag tog upp manuset på nytt, femton levda år senare, skrev slutet sig självt. Då hade jag insett att det annorlunda inte väntar på att övervinnas utan på att accepteras.

Läs mer på Sets sida

MUSIK

I Berlin år 2007 började jag skriva sånger. Hade lånat en gitarr av en kompis där och satte mig ner med den. Världen var vidöppen. Några år och en baby senare spelade vi in ett par av dem med arr av Rabbe Thomasson. Dokument över en svunnen tid.

You chose blue

Almost any heart