Klipp och Instagram, September 2018

Yle har inga direkta planer på att visa vår serie om Tika i TV. Det är för att målgruppen ‘ungdomar’ inte längre ser på TV. Istället laddas våra program direkt till Arenan och marknadsföringen skall ske så gott som enbart på sociala medier. Det är en annan värld.

De två första delarna har nu kommit ut på Arenan!

Se de två första episoderna här

Se musavideo här

Vi funderar över om man kan klara sig som artist idag om man inte vill tas med some? Skådespelaren Bradley Cooper lär inte vara på sociala medier över huvudtaget och klarar sig fint, och det finns även andra som bojkottar det hela. Men lätt är det inte att våga ta steget ut och säga att det här inte är för mig om man vill slå igenom. Alla pushar på och säger att man måste skapa sig en nätprofil för att lyckas. Här coola start- och slutbilder av Tika för seriens Instapuffar gjorda av vår fantastiska grafiker Rikard Lassenius.

Själva är vi inte särskilt aktiva; vårt bolags Instagram konto har funnits i flera år men har bara typ 9 bilder på sig  🙂  Tika är kanske lika old school som vi för även hon tycker att den här biten känns ovan; hon gör sina första Instaprator och vi inser att det inte är någon lätt genre…

Tikapratar

I slutet av augusti under de sista riktigt varma dagarna sitter vi och råklipper i Helsingfors. Last minute Lassies som vi är- är vi igen i sista stund och lovar dyrt och heligt att vi nästa gång skall börja tidigare. Mitt i klippandet tar vi en paus; Janna står i köket och tränar qigong medan Emma springer runt på Janna´s gård för att bli av med de stela klippaxlarna. När hon kommer tillbaka in har hon en skål med krusbär med sig.

Emma, vår klippare Klaus Grabber och Janna i Online klippet i Ekenäs.