Klipp Klipp Klipp, November 2017

Under den mörkaste tiden av året sitter vi och går igenom allt vårt material för Mannen serien. Mängder med koppar te, lappar som byter plats och långsamt men säkert en struktur som börjar förnimmas. På tre stora ark med papper limmar vi upp våra lappar i en viss ordningsföljd för att få något slags vettig båge till våra program. Vi har djupintervjuat 8 män i åldrarna 26-82 och har därmed 8 två timmar långa intervjuer plus en mängd kuvitteringsmaterial. Varje man har fått en egen Post It färg. På våra lappar har vi kort skrivit ner de intervjusnuttar vi gillat mest. Allt emellanåt känns det näst intill omöjligt att skära ner 16 timmar med bra intervjumaterial till tre halv timmes program. “Det här är som att tvingas skära av en arm, då vi måste slopa så mycket bra material”, säger Emma, “kanske vi borde ringa Yle och föreslå att vi gör ännu ett program”? Här Emma i full gång sent en kväll.

Se den färdiga serien på Arenan