Intervjuer och Snickers, Juni 2017

En dag i början av juni sitter vi, Emma och Janna, med nerdragna gardiner hemma hos Janna med varsin dator i famn och tittar på de intervjuer för Mannen dokumentärserien som redan filmats. Solen skiner utanför och med bara en liten springa ljus som silar in sitter vi timme efter timme och synar vårt material. Det här tycker jag vi skall ha med, säger den ena medan den andra skriver ner tidskoder. Vi tröstar oss med att missa den länge efterlängtade värmen genom att äta hemlagat godis.

På bilden här ovan: Peje Lönnfors blir intervjuad av Janna Thorström. Ville Tanttu är fotograf.

Dessa godisar går inte att motstå. De har varit med på julaftnar, påskmiddagar, flickkvällar och ätits då vi haft TV premiär för någon av våra filmer. De föddes efter att Janna en gång glömde något från ett recept. Sen hamnade det choklad på den “misslyckade” degen och voila´!

2,5 dl salta jordnötter (1 dl malda och 1,5 grovt hackade)

2,5 dl skurna mjuka dadlar

1 tsk vaniljpulver

1 dryg msk kokosfett

100 gr choklad

Blanda alla ingredienser i en skål förutom chokladen och knåda tills massan börjar hålla ihop. Kavla ut mellan två bakplåtspapper. Bred på smält choklad. Lägg i kylskåpet en stund så att plattan stelnar. Skär sedan upp i bitar. De går bra att förvara bitarna inslagna i folie eller bakplåtspapper i frysen och bara ta fram några i taget. De är godast kalla.