Tika del 1

Vi har sett idolssegrare och Voice of Finland segrare kläckas och försvinna – för ett par år sedan kom en finlandssvenska på andra plats och inget har hörts om henne sedan dess. Musikbranschen är en hård bransch, även för dem som verkar vinna en inträdesbiljett till eliten. Vad händer bakom scenen efter segern? Hur är det att försöka slå sig fram? Hur är det att som Tika Sevón Liljegren landa i vardagen och sitta som kassa i en butik efter all uppmärksamhet? Vad drömmer hon om då hon betjänar kunderna i Karis sommaren efter segern?

Se musikvideo här

Fyr-delad serie om XFactor vinnaren i Finland 2018. De två första delarna publicerades på Yle Arenan den 15.11.2018. De följande två delarna visas under våren och sommaren 2019.

Avsnitt 1: sommaren efter segern.

Se avsnitt 1 här