Making of Att våga livet, mars 2015

Vi hade tänkt oss bilder med mycket snö för filmen Att våga livet men vintern lät vänta på sig och till slut blev vi tvungna att filma utan snöbeklädda gator och överfruset hav. Vi ville göra ett försök att förmedla huvudpersonens inre landskap i filmens bildspråk men det var en svår balansgång mellan att skapa stämning utan att dramatisera för mycket. Lindas egen kommentar om avsnittet som filmades på roddstadion, “filmens mentalsjukhus”, var: Men jag tyckte ju att mentalsjukhusen också var sympatiska platser! I filmen är overklighetsstämningen som rådde under psykosen i fokus och fotografen Marita Hällfors tog fina arkitektoniska bilder som blev våra egna favoriter. Bara en del av dem rymdes med i filmen. Här ett urval av dem som inte fick plats.

Se bilder av filmteamet på Instagram